Nattens helte og heltinder fejret til Danish DeeJay Awards 2014

Pinsesøndag slog Danish DeeJay Awards til for 14. gang, og samlede 5000 festfreaks til den traditionsrige hyldest af klubscenens helte og heltinder.
Awardshowet var i år rykket ind i centrum af København og priserne blev som altid delt ud af en lang række kendisser, der løftede stemningen helt op under loftet. Aftenens vært var rapperen Clemens der på fornem vis ledte publikum igennem showet, et show der bød på det ypperste fra klubscenen i Danmark, pop som undergrund. Undervejs blev der budt på adskillige overraskelser, bl.a. kom “Kongerne af Næstved” fra TV2 Zulus program, Danish Dynamite på scenen hos Svenstrup & Vendelboe der også havde Theis og Camille Jones med.
Showet bød også på et surprise-sæt af aftenens egentlige konge, DJ’en Kongsted, der også er fra Næstved-egnen. Hvordan Danish Dynamite-drengene tog den chokerende opdagelse er endnu uvist! Kongsted satte i det såkaldte “half time show” Øksnehallen i ekstase! Aftenen bød også på et lækkert DJ-sæt af DJ-legenden DJ Tonka, der var fløjet ind fra Tyskland for at feste med den danske klubscene.

Kongsted blev kronet med 3 priser

Andreas fra Karrebæksminde ringer sikkert ikke så mange klokker hos folk, men når man så bare siger Kongsted vil de fleste vide at der er tale om en af landets absolut hotteste DJs og artister. I genenm mange år har han arbejdet sig op af rangstigen, dygtiggjort sig, og i aftes var det hans helt store aften. Der var på forhånd lagt lidt forventninger, for Kongsted toppede listen med flest nomineringer, nemlig 6 stk. Af dem fik han lov at lade sig krone til de 3, bl.a. Dancechart.dk-Prisen for sidste års største danske klubhit.
Kongsted er henover sommeren aktuel på en lang række festivaler og i september kan man opleve ham give et soloshow i Amager Bio for første gang.

Dan Rachlin modtager af æresprisen

Dan Rachlin modtog Kim Schumachers DeeJay-Pris 2014 for en livslang indsats for klubmusik i kommerciel radio og tv, og har sikret, at musikken var i centrum og at klubmusik var integreret i udsendelserne.
Han har fra begyndelsen af 1980’erne insisteret på, at hans jobtitel først og fremmest er DJ. Det var på et tidspunkt, hvor der ikke altid var hverken respekt eller prestige i titlen. I dag, 30 år efter er han stadig en af de mest kendte og benyttede DJs i Danmark.
Og selvsamme aften som Dan Rachlin modtog prisen, var det præcis 30 år siden han lavede sin første udsendelse på The Voice. Prisen blev overrakt af de to tidligere prismodtagere, Cutfather (2004) og Ezicut (2010).

Quadron vandt Årets Danske Artist og Årets Danske Album

Sidste år modtog Robin Hannibal den hædersfulde “Kjeld Tolstrup-Prisen”, og derfra eksploderede succesen. Coco og Robin har løftet sig til skyerne, og det er helt fortjent at Coco på duoens vegne kunne lade sig hylde som vinder af 2 hovedpriser, nemlig “Årets Danske Artist” og “Årets Danske Album”. I den kommende uge kan du opleve Quadron på Northside.

Pharfar rullede 2 priser ind

Han er energisk, og har haft fingerne i et utal af udgivelser og har hærget hitlister, klubber og ikke mindst dansegulve med sin glade attitude. Søndag aften var der virkeligt bonus for Pharfar. Han kunne rulle rulle hjem med 2 fine priser, Årets DK-Prisen og Årets Danske Urban-Udgivelse.

Lulu Rouge gentog sig selv for 3. gang

I 2009 vandt Lulu Rouge 2 priser til DDJA, og sidste år var der 2 til deling, og sørme om ikke det sker igen i år.
De 2, ikke helt så unge DJs, der på en god sommerdag nemt kunne forveksles med Erik Paaske og Cornelis Wreesvijk, vandt priserne “Årets Danske Upfront- DeeJay” og “Årets Danske Upfront-Udgivelse”.

Kjeld Tolstrup-Prisen til Christian d’Or

For 3. gang skulle arven efter den legendariske DJ, Kjeld Tolstrup bemærkes således vi alle bliver husket på at musikken er i centrum, men at der gerne må være et glimt i øjet.
Sidste år var det som tidligere nævnt, Robin Hannibal der modtog prisen, og i år er vi tilbage på dansk jord, og juryen har på Vesterbro spottet et ganske særligt talent. Juryen mener at Christian d’Or er den fødte entertainer og han i de næste år vil komme bredere ud, uden at miste sin forkærlighed for gamle sjældne plader, og at han på den måde vil bidrage til en musikalsk opdragelse af flere generationer frem. Juryen er overbevist om at Kjeld og Christian ville have haft mange sjove timer i hinandens selskab og Juryen ville havde elsket at se og høre Christian og Kjeld spille et set sammen. Prisen blev overrakt af Kjeld Tolstrups musikalske makker fra tiden på Unga Bunga, Le Gammeltoft.

Årets Danske DeeJay er halvt norsk

Den store DJ-pris, “Årets Danske DeeJay” gik i år til den duoen PegBoard Nerds, bestående af Safri Duo-produceren Michael Parsberg og norske Alexander Odden.
De 2 er sammen et af de hotteste navn på den helt vanvittigt populære amerikanske EDM-scene. De spiller for fulde hus på kæmpe festivaler og klubber og har virkeligt noget at have succesen i. De var nomineret 2 gange til DDJA og rendte altså med den store hæder.
Pegboard var også afslutningsnummeret på showet, hvor de i et surprise-nummer hev Clemens, Yepha og Hampenberg på scenen til et brag af en afslutning på årets show.

Hvem vandt hvad?

Se hele vinderlisten HER

Se fotos fra showet:

Se alle vinderne, de nominerede rød løber og flotte fotos fra showet på www.facebook.com/ddja.dk samt på Twitter og Instagram med #DDJA, @DDJA_dk samt DDJA_dk
Galleriet vil løbende blive opdateret i den kommende tid, så kig forbi løbende og se om du også finder dig selv!

Se Danish DeeJay Awards 2014 på TV2 ZULU

Uddrag af årets Danish DeeJay Awards kan du se på TV2 Zulu d. 27. juni kl. 22.30

SOCIALE MEDIER:

Hjemmeside: www.ddja.dk
Facebook: www.facebook.com/DDJA.dk
Twitter: @DDJA_dk
Instagram: DDJA_dk
Hashtag: #DDJA
Youtube: www.youtube.com/DanishDeeJayAwards

Leave a Reply